Soustředění přípravky na šumavském Špičáku

Zimní soustředění na Stelle se náramně vydařilo

 

Celé soustředění bylo zaměřeno na aerobní vytrvalost.

Náš všední den začínal budíčkem v 7 hodin a rannim výběhem na trasu 3km dlouhou, zakončenou cvičením na rozvoj síly a rychlosti. Následovala snídaně, u které se jednalo také o mentální trénink,abychom se dobře najeli, ale nepřejedli :-)

Po snídani jsme měli 50minut na strávení a přípravu lyží na další fázi tréninku. Dopoledne jsme se vždy zaměřovali na techniku jízdy na běžkách.  Po obědě jsme si chvilku odpočinuli, abychom nabrali energii na další trénink. Odpolední trénink byl pravidelně zaměřen na vytrvalost formou hry.
Po příjezdu z dvouhodinového tréninku jsme se vzorně převlékli do suchého oblečení a šli se na 45minut protáhnout a vykompenzovat přetížení z běžek. Samozřejmě následovala večeře, u které nikdy nechyběla polévka, tři hlavní chody, zeleninový salát, zelenina a dezert v podobě ovoce  nebo jablečného závinu.

Po večeři následovala hodinka pro osprchování a odpočinek.

Večery jsme trávili vždy společně a to buď společenskými hrami, masáží a autogenním tréninkem nebo sledováním motivačního filmu z olympijského prostředí. První den jsme po večeři vyrazili ven na procházku na vrchol Špičák, který jsme si za odměnu sjeli na igelitových taškách.
V noci se převážně spalo, tedy pokud nebyla noční bokovka nebo se nám nechtělo spát a tak jsme se šli za odměnu zchladit do sněhu, kde jsme chodili naše oblíbené trakaře.

Soustředění se moc vydařilo a věřím, že nejen já se už teď těším na další.

Váš Honza Jony Majer