Triatlon Festival Račice 2020 – 1.den

Triatlon Festival Račice 2020 – 1.den

Konečně jsme se dočkali! Po koronavirovém období jsme se postavili na start prvního ostrého závodu a začali jsme úspěšně!
První na start se postavili Jakub Černý, Timm Šmehlík a Tadeáš Bíba. Ti závodili v aquatlonu v kategorii žáků 10-11let. I když se Kuba ve vodě zatím moc neprosadil, urval na běhu krásné 7.místo, podobně na tom byl i Timm, ten obsadil příčku hned za ním a Tadeáš Bíba dokončil na 10.místě.
První ostrý triatlon čekal i na naše mladší a starší žáky. Ti startovali způsobem intervalu a „bezhákově”, tedy sami za sebe proti chronometru. První se do vody račického kanálu vrhnul Matěj Kubias, ten svůj první triatlon zvládnul a doběhl v porovnání časů na 8.místě. Mikuláš Bíba ukázal své dovednosti a doběhl si pro skvělé 4.místo (5s za 2.místem). Mezi mladšími žákyněmi startovala Kačka Chytilová a Karolína Rutarová. Kačka na svůj věk předvádí obdivuhodné výkony a s přehledem vyhrála svůj „nominační závod“. Karolína dokončila na 14.místě.
Mezi staršími žáky startoval Filip Nýdrle a Jakub Souček. Filip dokázal vybojovat 5.místo a téměř jistě můžeme říct, že si zazávodí i zítra ve velkém finále. Kuba doběhl na 7.místě a s největší pravděpodobností bude zítra startovat také.
To samé bude čekat i Kristýnu Dvořákovou, která si vyzávodila 5.místo mezi staršími žačkami. Bára Jedličková na tom byla o chlup lépe a nestačila jen na jedinou soupeřku, obsadila tak krásné 2.místo.
Skvěle zabojovaly i naše další starší žákyně – Verča Churavá a Andrea Švecová. Verča obsadila 11.místo a Andrea 12.místo, u obou budeme doufat, že se protlačí do zítřejšího finále. Majda Marešová dokončila na 18.místě, Majda se dlouhodobě trápí s bolavým kotníkem a měla výpadek v tréninku a je to tedy znát.
V Open závodě startovala na svém prvním triatlonu také Verča Běhounková a ta dokázala i v konkurenci žen obsadit parádní 3.místo a zahájila tedy svou triatlonovou kariéru bronzovou medailí.
Zítra nás čekají další závody na kanále v Račicích a to finále dnešních „rozjížděk” mladších a starších žáků, „rozjížďky” dorostenců/juniorů a jejich finále.
Držte nám palce, budeme to potřebovat!

Karolína Svobodová

3. 7. 2020

3.7.1
3.7.2
3.7.3
3.7.4

Previous
Next